Nieuws

Zoek in resultaten
Filter resultaten
Inlooppunt met het logo van het CJG

Corona en bereikbaarheid CJG

We zijn op werkdagen van 09.00-17.00 uur telefonisch bereikbaar. Je kunt je vraag voorleggen via 030 82 00 227. De medewerker bekijkt samen met jou of het handig is om een afspraak te maken. Ons inlooppunt in de Koppeling is voor bezoek gesloten. Bel voor het consultatiebureau de GGD: 033-4600046

Een jonge man en vrouw praten met elkaar

Het forum van ouders.nl

Wissel met andere ouders informatie en ervaringen uit over ouderschap, of leg je vragen voor aan andere ouders op het forum van ouders.nl

Een bijna lege ballon ligt als zwerfafval op de grond

Rij ballonvrij! – de gevaren van lachgas in het verkeer

Jongerenorganisatie TeamAlert start campagne tegen lachgasgebruik achter het stuur

Meisje basisschoolleeftijd

Verbeter een opvoedsituatie met coaching Triple P

Verandert je kind regelmatig in een driftkikker? Is je kleuter Oost-Indisch doof? Heb je vaker wel dan niet ruzie met je puber? En lukt het je niet om de situatie te verbeteren? Meld je dan aan voor opvoedondersteuning volgens Triple P!

Jongeren met een sigaret

Je puber en groepsdruk

Pubers moeten leren een weloverwogen keuze te maken. Zo kunnen ze zich verweren tegen druk uit hun vriendenkring. Tegelijkertijd is je kind tijdens de puberteit extra onzeker en is bevestiging van de vriendenkring belangrijk. Wat kun je als ouder(s) doen?

Fiona en haar tips

Straf geven aan pubers

Het is goed om duidelijke regels en grenzen te geven aan pubers. Wat doe je als je puber zich er niet aan houdt? In een filmpje geeft Fiona van Opvoedinformatie Nederland je enkele tips.

Man in rolstoel en jongere loopt ernaast

Handige app voor mantelzorgers

Ben je mantelzorger? Dan heb je misschien wat aan de app van MantelzorgNL, waarin je veel antwoorden op vragen vindt.

man en vrouw hand in hand

Hoe staat het met jouw relatie?

Een relatie hebben is leuk en fijn. Maar het kan ook moeilijk zijn. Bekijk hoe het staat met jouw relatie via een relatietest. En wat zijn de 7 kenmerken van positief en gezond gedrag in een relatie?

spelen met lego

Speelgoed lenen kan bij de speel-o-theek

Wil je eerst speelgoed uitproberen voordat je het koopt voor je kind, of vind je prettig om niet alles zelf aan te schaffen? Leen het speelgoed uit de speel-o-theek.

woningen

Zoek je een huurwoning in Zeist voor je gezin?

In de gemeente Zeist zijn er te weinig sociale huurwoningen om alle woningzoekenden direct aan een woning te kunnen helpen. De meeste mensen moeten een paar jaar wachten op een geschikte woning. Alleen in zeer uitzonderlijke situaties kun je voorrang krijgen. Bijvoorbeeld als je met je minderjarige kinderen dakloos dreigt te worden.

Jongen loopt alleen  op het strand

Coronavirus: Informatie voor ouders, kinderen en jongeren

Hoe kun je het beste omgaan met je kind in deze toch wat onzekere tijd? Wat bespreek je wel en niet? Hieronder vind je enkele links naar pagina's en websites die je verder kunnen helpen.

Vergelijk hulpaanbod