Menu

Na een scheiding je kind zien

Geplaatst: 5 maart 2020

Meisje dat droevig kijkt

Wil je na een scheiding je kind zien? Dat kan in het Omgangshuis Zeist.

Ben je gescheiden en zie je je kind niet meer? Of ben je de verzorgende ouder en vind je het moeilijk om je kind bij de ex-partner achter te laten? Zoek je hiervoor een oplossing? Dan kan het Omgangshuis Zeist iets voor je betekenen.

Het Omgangshuis is bedoeld als neutrale en veilige plaats waar een kind de niet-verzorgende ouder kan ontmoeten. Dit gebeurt zonder dat de ouders elkaar tegen (hoeven te) komen. Het Omgangshuis is gevestigd in De Koppeling, De Clomp 1904, Zeist.

Brengen en halen

Hoe werkt het? De verzorgende ouder brengt het kind. Als de bezoekende ouder aanwezig is wordt het kind bij hem/haar gebracht en vertrekt de andere ouder. De ouder die het kind gebracht heeft haalt het kind na 1 uur en 45 minuten weer op. De bezoekende ouder vertrekt pas 15 minuten na het vertrek van de verzorgende ouder en het kind.

Tijdens het contact met de niet-verzorgende ouder is in elke ruimte steeds toezicht aanwezig.

Zelfstandige omgangsregelingen

Ex-partners die gebruikmaken van het Omgangshuis, komen vaak tot een zelfstandige omgangsregeling. Dat is ook precies wat de intiatiefnemers graag zien, want het is een tijdelijke voorziening.

Aanmelden

Je meldt je schriftelijk of telefonisch aan. Dit kan met het aanmeldingsformulier op de website van het Omgangshuis. Bel met 030 – 227 16 53, of stuur een e-mail: info@omgangshuiszeist.nl

Je wordt daarna uitgenodigd voor een gesprek met de coördinator.

Vergelijk hulpaanbod