Het CJG is er voor jou!

Ouders, opvoeders, jongeren en professionals kunnen bij ons terecht met vragen over opvoeden en opgroeien. Ook zijn wij aanspreekpunt voor de jeugdhulp. De aangeboden hulp is gratis. Het is mogelijk om je vragen anoniem te stellen.

Jeugdigen en gezinnen willen we op tijd helpen. Met opvoedvragen, vragen over het gedrag of de ontwikkeling van je kind, maar ook als je geldzorgen hebt, er familiebeslommeringen zijn of je voor je gezin woonruimte zoekt.

In dit filmpje op You Tube vertellen een moeder en een tiener hun persoonlijke verhaal.

Door ons tijdig in te schakelen kunnen problemen worden voorkomen of lopen ze niet uit de hand.

Wij kijken altijd naar de gezinssituatie. Dat wil zeggen: als meer leden van een gezin hulp (nodig) hebben, wordt de zorg op elkaar afgestemd. Dat is wel zo prettig.

Zorg om een ander

Maak je je zorgen om iemand? Overleg eens met een goede vriend(in) wat je zelf zou kunnen doen. Kijk voor meer informatie op Zorgen over een kind of een gezin?

Hoe kun je het CJG bereiken?

Je kunt bij het CJG terecht op verschillende manieren:

  • Het CJG-inlooppunt in De Koppeling in Zeist-West is elke werkdag open. Daarnaast zijn er spreekuren in de wijken en in Den Dolder. Kijk hier voor adressen en openingstijden.
  • Je kunt ook telefonisch en per e-mail contact met ons opnemen.
  • Kijk hier voor informatie wanneer je je zorgen maakt over een kind/gezin.
  • Ben je beroepsmatig of als vrijwilliger betrokken bij jeugdigen en gezinnen? Kijk dan ook eens op het gedeelte voor professionals.

 

Welke vragen kun je stellen bij het CJG?

Je kunt eigenlijk met elke vraag over opvoeden en opgroeien bij het CJG terecht. Bijvoorbeeld met kleine vragen over bedtijden, of over grenzen stellen. En over jeugdpuistjes of beltegoed. Maar ook met grotere vragen, bijvoorbeeld als je puber verslaafd is. Of wanneer je als gezin schulden hebt en je niet weet hoe je dit aan kunt pakken. En je kunt al je vragen rondom de jeugdhulp stellen.

 

Wie werken er bij het CJG?

Het team bestaat onder anderen uit:

  • (school)maatschappelijk werkers
  • opgroei- en opvoedconsulenten
  • jeugd- en jeugdgezondheidzorgwerkers
  • gezinsbegeleiders
  • orthopedagogen
  • een gezondheidszorgpsycholoog (Gz-psycholoog).

Iedereen is deskundig en ervaren op zijn of haar vakgebied. Daarnaast kijken we ook over de grenzen van de vakgebieden heen.

Ben je niet tevreden of wil je een klacht indienen?

Heb je contact gehad met het CJG en is dit contact niet naar wens verlopen? Kijk voor informatie over klachten bij Klachten over het CJG en bezwaren indienen.

Vergelijk hulpaanbod