Handig boekje voor mensen met laag inkomen

Geplaatst: 16 november 2020

Getekend plaatje van een gezin

Wanneer je een laag inkomen hebt, kun je gebruikmaken van 'minimaregelingen' voor jezelf en je kinderen. De gemeente Zeist heeft hiervoor nu een handig boekje waar alles in staat.

In het boekje staan de regelingen voor financiële ondersteuning van inwoners die niet meer verdienen dan 130 procent van de bijstand.

Denk aan een regeling als de bijzondere bijstand, waarbij je een vergoeding kunt krijgen voor extra hoge kosten. Deze kosten moeten wel noodzakelijk zijn, zoals bijvoorbeeld kosten voor een bewindvoerder, begrafeniskosten en tandartskosten.

En voor kinderen en jongeren zijn er regelingen waardoor activitein minder kosten of gratis zijn. Zo kunnen ze huiswerkbegeleiding krijgen, mee doen aan activiteiten van en op school, sporten of een muziekinstrument leren spelen.

Ondersteunen

Er zijn veel (vrijwilligers-)organisaties die inwoners met een kleine beurs op verschillende manieren gratis kunnen helpen en ondersteunen. Zo helpen de Sociaal Raadslieden graag bij het aanvragen van (minima-)regelingen.

Het boekje ‘Ik heb een laag inkomen’ geeft een overzicht van alle regelingen die er zijn. Het boekje is verkrijgbaar bij de gemeente via zeist@zeist.nl of 14 030.

Je kunt de regelingen terugvinden op de website van de gemeente Zeist. Of download daar de pdf van het boekje (onderaan).