Wil je met meer aandacht opvoeden?

Geplaatst: 4 september 2019

vader en kind tegenover elkaar

Op vrijdag 20 september kun je gratis een workshop Mindful Parenting volgen.

In deze gratis introductieworkshop kun je ervaren of de training Mindful Parenting iets voor jou is. Je maakt kennis met de principes van mindful parenting ofwel: aandachtig ouderschap. De workshop staat open voor alle ouders uit Zeist met kinderen van 0-19 jaar die interesse hebben in de 8-weekse training. Deze training start op 4 oktober.

Bewuster kijken

Hayat Tihuna is moeder van 3 pubers. Zij heeft de training gevolgd en zegt: "Door bewuster naar mijn kinderen te kijken, neem ik ze meer in me op. Dan kijk ik bijvoorbeeld naar de gezichtsuitdrukking van mijn dochter als ze bezig is op haar computer of telefoon. Dat vind ik mooie momenten, die geven mij rust." Lees hier het hele interview (PDF, 75,7 kB) met Hayat.

Bekijk hier een filmpje waarin ouders vertellen wat mindful parenting voor ze heeft betekend.

Waarom Mindful Parenting?

Ouders ervaren de opvoeding van hun kinderen soms als een uitdaging. Dat kan verschillende redenen hebben: de pittige balans tussen werk en gezin, een lastige levensfase (verhuizing, echtscheiding, werkdruk) of een temperamentvol kind. Daardoor krijgen ouders soms geen grip op situaties die ze liever anders zouden zien. Speciaal voor hen ontwikkelde prof. dr. Susan Bögels van de Universiteit van Amsterdam de training Mindful Parenting.

Praktische gegevens workshop

Datum workshop: vrijdag 20 september

NB De locatie is gewijzigd van De Koppeling naar het Gemeentehuis!

Tijd: 9.00-11.30 uur
Locatie:Trouwzaal van het Gemeentehuis, Het Rond 1, Zeist
Kosten: geen

Data training: de vrijdagen 4, 11 en 18 oktober en 1, 8, 15, 22 en 29 november.
Tijd: 9.15-11.30 uur
Locatie: De Koppeling, De Clomp 1904, Zeist
Kosten training: € 50,--. Zijn de kosten een probleem? Neem contact met ons op, daar komen we wel uit.

Meer informatie en aanmelden

Neem voor aanmelden voor de workshop en/of training, of voor meer informatie contact op met ons via de mail: info@cjgzeist.nl of telefonisch: (030) 82 00 227.

  • De workshop wordt gegeven door Merel Obermeijer (trainer Mindful Parenting, pedagoog, yogadocent en moeder) en Constance Kentgens (jeugdconsulent, yogadocent en moeder).

Bestanden

Hayatkijktbewusternaarhaa
rkinderendankzijMindfulPa
renting
PDF, 75,7 kB