Informatieavond over woonvorm voor jongeren met autisme

Geplaatst: 4 juni 2019

Simone en haar zoon

Simone Engelmann is ouder van een 19-jarige zoon met autisme. Ze zoekt ouders die willen meedoen met het opzetten van een kleinschalig beschermd wonen-project in Zeist. Op 11 juni is hierover een informatieavond.

"Mijn zoon heeft bij veel dingen een initiator nodig en onder andere daarvoor heeft hij een persoonlijk begeleider", vertelt Simone. "Hij woont nog wel thuis, maar heeft aangegeven over een tijdje wel zelfstandig te willen gaan wonen. Begeleid wonen zou voor hem een uitkomst zijn, anders ben ik bang dat hij gaat vereenzamen."

Simone organiseerde al eerder een informatieavond op 23 mei. De avond van 11 juni heeft dezelfde opzet en is voor ouders die toen niet konden of er niet van afwisten.

Voor welke jongeren?

Voor haar zoon en andere jongeren zou Simone een eigen woonvorm willen opzetten. Het gaat dan om jongeren met autisme die een normale tot hogere intelligentie hebben. Simone: "De toekomstige bewoners moeten onder meer de regie over hun leven in eigen handen willen nemen, hun eigen voordeur kunnen beheren en openstaan voor begeleiding op maat."

Simone heeft een woonplek voor ogen waar een jongere kan wonen:

  • met begeleiding op maat en met aandacht voor zelfontwikkeling
  • in een eigen appartement
  • met structuur en voorspelbaarheid
  • zolang het nodig is
  • en het veilig en vertrouwd is
  • en er aandacht is voor sociale aspecten
  • met winkels en voorzieningen in de buurt

Informatieavond 11 juni

Is je interesse gewekt en ben je als ouder of vertegenwoordiger geïnteresseerd in een participerende rol in een dergelijk wooninitiatief voor je kind? Kom dan op dinsdag 11 juni naar de informatieavond:

Locatie: De Koppeling, De Clomp 1904 in Zeist.
Aanvang: 19.30 uur

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Simone Engelmann, 06 44 231 713, of stuur een e-mail naar: s.engelmann@ziggo.nl

Lees ook het artikel in het AD: Moeder start zoektocht naar wooninitiatief voor autistische jongeren in Zeist