Informatieavond over woonvorm voor jongeren met autisme

Geplaatst: 9 mei 2019

Vrouw kijkt in de camera

Simone Engelmann is ouder van een 19-jarige zoon met autisme. Ze is op zoek naar andere ouders of vertegenwoordiger die willen meedoen met het opzetten van een kleinschalig beschermd wonen-project in de gemeente Zeist. Op 23 mei is hierover een informatieavond.

"Mijn zoon heeft bij veel dingen een initiator nodig en onder andere daarvoor heeft hij een persoonlijk begeleider", vertelt Simone. "Hij woont nog wel thuis, maar heeft aangegeven over een tijdje wel zelfstandig te willen gaan wonen. Begeleid wonen zou voor hem een uitkomst zijn, anders ben ik bang dat hij gaat vereenzamen."

Voor welke jongeren?

Voor haar zoon en andere jongeren zou Simone een eigen woonvorm willen opzetten. Het gaat dan om jongeren met autisme die een normale tot hogere intelligentie hebben. Simone: "De toekomstige bewoners moeten onder meer de regie over hun leven in eigen handen willen nemen, hun eigen voordeur kunnen beheren en openstaan voor begeleiding op maat."

Simone heeft een woonplek voor ogen waar een jongere kan wonen:

  • met begeleiding op maat en met aandacht voor zelfontwikkeling
  • in een eigen appartement
  • met structuur en voorspelbaarheid
  • zolang het nodig is
  • en het veilig en vertrouwd is
  • en er aandacht is voor sociale aspecten
  • met winkels en voorzieningen in de buurt

Informatieavond 23 mei

Is je interesse gewekt en ben je als ouder of vertegenwoordiger geïnteresseerd in een participerende rol in een dergelijk wooninitiatief voor je kind?

Kom dan op donderdag 23 mei naar de informatieavond:

Locatie: De Koppeling, De Clomp 1904 in Zeist.
Aanvang: 19.30 uur

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Simone Engelmann, 06 44 231 713, of stuur een email naar: s.engelmann@ziggo.nl