Blog: Kinderkledingbeurs

Geplaatst: 1 augustus 2019

Mandje met kleding

Op 21 september is er weer een kinderkledingbeurs in De Koppeling. Femke schreef in maart een blog over deze beurs. Hoe neem je deel?

Het grote uitzoeken van kleding is begonnen. Samen met onze dochters de kast door, lekker alles eruit en passen maar! We gaan kleding uitzoeken voor de kinderkledingbeurs in De Koppeling.

Door Femke

Afgelopen beurs (seizoen herfst/winter) ben ik na lange tijd weer een kijkje wezen nemen en heb goed ingekocht. Ik heb toen besloten ook zelf eens flink op te ruimen en alle kleding van de meiden uit te zoeken. Voor de voorjaars/zomerbeurs heb ik gelukkig een verkoopnummer weten te bemachtigen. Dit heb je nodig om kleding te mogen verkopen.

Wat zijn beide dochters enorm gegroeid en ook hun smaak is flink aan het veranderen! Er kan dus heel wat kleding weg. We leggen alles apart en op een avond sta ik te strijken en controleer elk kledingstuk grondig.

Bij het verkoopnummer heb ik een A-4’tje met richtlijnen gekregen. Niet geheel onterecht, want wil je mensen leuk kunnen laten shoppen, dan moet je kritisch zijn op wat je inneemt om te verkopen. Ik label de kleding die in aanmerking komt voor de beurs. De kledingstukken die niet door mijn kritische voorcontrole komen, maar nog wel goed zijn, stop ik in zakken voor de weggeefwinkel.

Gemengde gevoelens

Op vrijdagmiddag breng ik enthousiast een kratje kleding weg. Sommige kledingstukken die erin zitten bekijk ik met gemengde gevoelens; wat worden mijn dochters toch snel groot! Na een grondige controle zijn al mijn kledingstukken goed bevonden en mag alles in de verkoop. Een goed begin!

Zaterdagochtend beproef ik mijn geluk. Shoppen! Het is netjes en overzichtelijk op de beurs. Vrijwilligers heten mij vrolijk welkom en ik krijg een shopper mee bij de entree. Op deze manier is tweedehands shoppen prima te doen. Ik verbaas mij wel over de grote hoeveelheid goede kleding die wordt aangeboden. Met drie mooie T-shirts en twee vrolijke jurkjes maak ik de dochters blij.

Missie geslaagd

Zaterdag rijd ik aan het eind van de middag voor de derde maal richting de Koppeling. Ik ben benieuwd hoe het met de verkoop van mijn kleding is gegaan. Met een opbrengst van bijna zes tientjes ben ik heel content. De kleding die niet verkocht is laat ik achter voor het goede doel.

Mijn missie is in vele opzichten geslaagd. De kasten zijn op orde. Onze kleding wordt nog een ronde gedragen, hopelijk wederom met veel plezier. De kinderen zijn zich bewust van wat ze hebben en dat kleding geen wegwerpartikel is. Wij vullen onze kasten aan met een aantal leuke artikelen en we houden er een klein zakcentje aan over. Het geeft mij een goed gevoel dat kleding niet voor niets geproduceerd wordt.

Complimenten aan alle vrijwilligers die dit ieder half jaar mogelijk maken!

  • Femke is een pseudoniem, haar echte naam is bij het CJG bekend. Ze is getrouwd en moeder van 2 dochters van 12 en 9 jaar.

Lees ook deze blog van Femke:
Trampoline voor volwassenen