Blog: Trampoline voor volwassenen

Geplaatst: 21 februari 2019

voeten en benen op een trampolinemat

Laatst zijn wij last-minute weggeweest met het gezin. We zijn er een lang weekend op uitgetrokken naar een bungalowtje op een vakantiepark.

Door Femke

Tijdens het boeken heb ik de mogelijkheid om dagkaarten te kopen voor het aanwezige indoorspringpark met vele trampolines. Enthousiast kies ik voor twee dagkaarten. Onze dochters vinden dat vast erg leuk en vermaken zich daar wel, denk ik.

Bij mijn man ontstaat grote verbazing. "Waarom twee kaarten? Gaan wij niet naar het springpark?" Het is inderdaad een faciliteit voor jong en oud, daar heeft hij gelijk in. Ik laat mij overhalen en boek met enige tegenzin vier kaarten voor het springen.

Niet zo comfortabel

Dag twee in het bungalowtje is een grauwe, natte dag: dé dag om te gaan springen. Eenmaal op de locatie zie ik wat ik al verwacht had: ouders langs de kant, kinderen op de trampolines. Een beetje aarzelend probeer ik er nog onderuit te komen – dat wij als enige ouders met de kinderen meegaan de trampoline op, voelt niet zo comfortabel. Maar praten helpt niet. Mijn man en dochters vinden dat ik mee moet. Ik geef ze ook wel gelijk, want ik word ook niet heel vrolijk van het aangezicht van de ouders op telefoons, slappe bakjes koffie, weinig licht en slechte muziek. Op de trampoline lijkt het plezier veel groter te zijn.
 

Opper-acrobaat


Enkele minuten later staan wij op de trampolines in onze sportbroek en met onze speciale sokken. De meiden zijn ware acrobaten, dat wist ik al. En ik zie meteen van wie ze dat hebben. Mijn man is de opper-acrobaat. Radslagen, salto’s, flikflaks - hij blijkt het allemaal te kunnen. Ik ben nog een beetje aarzelend, rustig springen, beetje proberen. Maar al snel word ook ik enthousiast.

Met z’n vieren hebben we de grootste lol. We helpen elkaar, geven elkaar complimentjes, leren elkaar nieuwe dingen en hebben geregeld de slappe lach. Af en toe kijk ik nog even schuchter naar de andere kant van het net of ik word bekeken als ouder op de trampoline. Maar daar zie ik alleen gebogen hoofden, beeldschermpjes en weinig vrolijke gezichten. En al helemaal geen interactie tussen de volwassenen onderling.

Onvergetelijke middag

Ik besef eens te meer hoe fijn het is écht tijd door te brengen met je gezin. Ik zie mijn kinderen stralen, we maken prachtige herinneringen en hebben een onvergetelijke middag...

Een dag later, op de terugweg naar huis, vraagt onze oudste dochter zich af: "Hadden ze eigenlijk wel wifi daar?" We moeten er allemaal erg om lachen en komen gezamenlijk tot de conclusie: gezelligheid maak je samen, daar heb je geen wifi voor nodig!

  • Femke is een pseudoniem, haar echte naam is bij het CJG bekend. Ze is getrouwd en moeder van 2 dochters van 12 en 9 jaar.
Vergelijk hulpaanbod