Menu

Maatjesproject voor meiden (12-18 jaar)

Geplaatst: 27 februari 2019

meiden

Ken je meiden die wat aanmoediging kunnen gebruiken, iemand die een tijdje met hen meedenkt en meedoet? Zij kunnen terecht bij het &U Meidenproject! &U maakt meiden sterker en zekerder.

Meiden die lastig meekomen op school of alledaagse problemen ervaren, worden gekoppeld aan een maatje. Zij geven extra aandacht in de vorm van steun, vriendschap en advies.

De bedoeling is dat er ongeveer 6 tot 8 weken met verschillende thema’s wordt gewerkt. Bijvoorbeeld beroepskeuze en loopbaanontwikkeling, vriendschap en relaties, voeding en beweging en cultuur en ik

Voor wie
&U richt zich op meiden van 12 tot 18 jaar. Deze meiden komen niet in aanmerking voor reguliere hulpverlening en vertonen een lichte vorm van gedragsproblematiek. Ze kunnen iemand naast zich gebruiken die meedenkt over de toekomst én het hier-en-nu, bijvoorbeeld om de mate van zelfredzaamheid te verhogen en de wereld om hen heen te verbeteren. &U is een preventief project dat bijvoorbeeld voortijdig school verlaten, uitsluiting of op langere termijn werkloosheid voorkomt.

Rolmodel
De meiden die zich aanmelden krijgen een maatje dat hen ondersteunt en leuke dingen met hen onderneemt. Ondertussen bespreken ze allerlei vragen en thema’s. De maatjes zijn op een leuke en toegankelijke manier een rolmodel voor de meiden. De maatjes zijn zelf jonge vrouwen tussen de 20 en 30 jaar. Het zijn allemaal vrijwilligers of stagiaires die in het kader van hun (sociale) opleiding maatje worden bij &U.

Vanuit de wijk
Het project wordt gecoördineerd vanuit De Koppeling, één van de wijksteunpunten van MeanderOmnium in Zeist. Dit project biedt deelnemende meiden én hun maatjes een veilige en vertrouwde omgeving.

Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Karima Airass via 030-6976720 of k.airass@meandeomnium.nl

Vergelijk hulpaanbod