Zoek je een huurwoning in Zeist voor je gezin?

Geplaatst: 11 april 2020

woningen

In de gemeente Zeist zijn er te weinig sociale huurwoningen om alle woningzoekenden direct aan een woning te kunnen helpen. De meeste mensen moeten een paar jaar wachten op een geschikte woning. Alleen in zeer uitzonderlijke situaties kun je voorrang krijgen. Bijvoorbeeld als je met je minderjarige kinderen dakloos dreigt te worden.

Of als je ernstig ziek bent geworden en daardoor niet meer in je huidige woning kunt wonen. Je kunt dan een urgentie aanvragen.

Wat kun je nog meer doen om snel aan een woning te komen?

1. Je kunt in de hele regio Utrecht elke week op 2 woningen reageren waarbij je kunt zien hoelang de gemiddelde wachttijd voor bepaalde woningen is. Kijk verder op de site van Woningnet Regio Utrecht
 

2. In de gemeente Zeist maak je de meeste kans op een woning in de wijk Vollenhove als je snel een woning wilt en nog niet lang staat ingeschreven.
 

3. Kijk ook bij ikwilhuren.nu/huurwoningen/zeist. Voor deze woningen is geen woningnet-wachttijd nodig. Wel gelden de regels voor sociale huurwoningen.
 

4. Reageer ook op seniorenwoningen. Iedereen mag reageren, maar 65-plussers krijgen voorrang. Voorbeelden van seniorenwoningen zijn de Griffesteijnselaan (Eldorado) en Schermerslaan in Zeist. Hier maak je ook met een beperkte wachttijd kans op een huurwoning.
 

5. Utrecht en Zeist bieden via loting ook een aantal sociale huurwoningen aan. Voor info zie de website van Woningnet.
 

6. Vergroot je kansen via woningruil. Zie www.woningruil.nl of kijk bij Woningnet voor informatie en veelgestelde vragen over woningruil
 

7. Kijk ook eens bij www.vrijeverhuur.nl of www.rooftrack.nl voor huurwoningen in de vrije sector. Ook bij www.funda.nl bij tab huurwoningen worden woningen (soms voor tijdelijke verhuur) aangeboden.
 

8. Woningcorporaties verhuren ook( tijdelijk) woningen, bijvoorbeeld omdat de woningen gesloopt gaan worden. Dit regelen de woningcorporaties via AdHoc beheer. Zie http://www.adhocbeheer.nl/woonruimte. Deze woningen zijn niet geschikt voor gezinnen met minderjarige kinderen. Je kunt ook kijken op de websites van de Seyster Veste, RK Woningbouw en De Kombinatie voor de mogelijkheden van sloopwoningen.
 

9. Kijk ook eens in andere gemeenten en regio’s. Het kan zijn dat de wachttijd voor een sociale huurwoningen daar een stuk korter is.

Een woning/kamer voor je kind
Wil je kind tussen 18 en 30 jaar zelfstandig gaan wonen? Via Woningnet worden voor deze groep ook wel eens jongerenwoningen aangeboden. Dit staat dan speciaal aangegeven bij de woning. Voor kamers zie www.kamernet.nl, http://www.opkamers.nl/, www.kamerhulp.nl.

Woongroepen
Woongoed Zeist kent enkele woongroepen:
- Woongroep Dinslo, Kardinaal Alfrinkhof in Huis ter Heide (dit zijn eengezinswoningen). Informatie vind je op http://www.woongoedzeist.nl/ en via info@dinslo.nl
- Woongroep Ondertussen, flat 40 Nijenheim. Zie www.ondertusseninzeist.nl of de website www.woongoedzeist.nl
- Woongroep Meester de Klerkstraat, Zeist. Deze woongroep is voor inwoners van 50 t/m 70 jaar.

Algemene informatie over woongroepen vind je via www.woongroep.net

 

Vergelijk hulpaanbod