Versterk je opvoedvaardigheden met Positief Opvoeden

Verandert je kind regelmatig in een driftkikker? Is je kleuter Oost-Indisch doof? Heb je vaker wel dan niet ruzie met je puber? En lukt het je niet om de situatie te verbeteren?

Meld je dan aan voor een Coaching Positief Opvoeden volgens de methode Triple P (Positief Pedagogisch Programma). Deze coaching of opvoedondersteuning sluit aan bij wat jij als ouder nodig hebt, is gratis en vindt digitaal plaats.

Triple P is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0-16 jaar.

Wat is Triple P?

Triple P is een laagdrempelig programma waarbij je de basisprincipes leert voor positief opvoeden en de bijbehorende opvoedvaardigheden. De methodiek richt zich op het voorkomen en verminderen van emotionele en gedragsproblemen bij kinderen. Je leert de dagelijkse communicatie in je gezin te gebruiken om je kinderen te ondersteunen en hun sociale vaardigheden en hun probleemoplossend vermogen te stimuleren. De positieve krachten in je gezin worden zo versterkt en risicofactoren verminderd.

Francis: ‘Als Timo nu vervelend is grijpen we eerder in’

Francis ging naar het CJG voor opvoedondersteuning vanwege het gedrag van haar 3-jarige zoontje Timo (vanwege de privacy zijn dit niet hun echte namen). Francis en haar man worstelden al langer met de vraag hoe ze het beste konden omgaan met hun kind. Hij luisterde slecht en als hij vervelend gedrag vertoonde, was het moeilijk hem daarmee te laten ophouden. “Als ik eerder had geweten van de opvoedondersteuning had dat ons een hoop gedoe gescheeld. Ik denk dat de meeste mensen lang wachten, tot het voor hun gevoel echt niet meer gaat. Maar het is zonde om zo lang te wachten, een paar gesprekken kunnen al veel helpen!”

Lees hier meer over hoe de praktische tips Francis geholpen hebben

Triple P biedt duidelijke opvoedtips

Triple P biedt duidelijke en eenvoudige opvoedtips om:

  • Beter om te gaan met moeilijk gedrag als driftbuien, ongehoorzaamheid en slaap- en eetproblemen.
  • Basisregels te maken waar iedereen zich aan houdt.
  • Een positieve opvoedstijl te hanteren.
  • Een goede balans te vinden tussen werk en gezin.
  • Beter te communiceren met je kinderen in alledaagse situaties.
  • Meer te genieten van het opvoeden!

Aanmelden en meer informatie

Is deze gratis coaching wat voor jou? Je kunt een afspraak maken met een van de coaches via (030) 82 00 227 of info@cjgzeist.nl. Je kunt hier ook meer informatie krijgen over de coaching en de methode Triple P. Of kijk op de website van Triple P.