Inlooppunt met het logo van het CJG

Gewijzigde openingstijden CJG Zeist

In verband met het coronavirus is ons inlooppunt in de Koppeling voor bezoek gesloten. Je kunt telefonisch je vraag voorleggen op werkdagen van 9.00-13.00 uur via: 030 82 00 227. De medewerker bekijkt samen met jou of het handig is om een afspraak te maken. Bel voor het consultatiebureau de GGD: 033-4600046

Kinderen zitten met koptelefoon op

Onderwijs en kinderopvang in Zeist vanaf 2 juni

De komende tijd zijn er steeds meer versoepelingen van de corona-maatregelen. Vanaf 2 juni is het voortgezet onderwijs aangepast open. Vanaf 8 juni gaan basisonderwijs en buitenschoolse opvang weer helemaal open. Vanaf 15 juni gaan mbo, hbo en universiteiten beperkt starten. Welke regels gelden er voor school, leerlingen en ouders?

moeder met baby op consultatiebureau

Op zoek naar het consultatiebureau?

Ben je op zoek naar het consultatiebureau? Bel dan de GGD: 033-4600046.

Gezin loopt hand in hand op een grasveld

Jeugdhulp

Bij wie kan ik terecht als ik voor mijn kind hulp nodig heb? In Zeist is het Centrum voor Jeugd en Gezin door de gemeente aangewezen als het eerste aanspreekpunt voor de jeugdhulp.

Afbeelding van drie kinderen

Grote en kleine vragen

Ouders, opvoeders, jongeren en professionals kunnen bij het CJG terecht met vragen over opvoeden en opgroeien. Ook zijn wij aanspreekpunt voor de jeugdhulp. De aangeboden hulp is gratis.

Forumpagina van Ouders online

Het forum van ouders.nl

Wissel met andere ouders informatie en ervaringen uit over ouderschap, of leg je vragen voor aan andere ouders op het forum van ouders.nl

De hand van een volwassene houdt de hand van een baby vast

Vanaf 1 juli: meer geboorteverlof voor partners

In totaal 6 weken vrij dankzij de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG)

Een glas bier staat op een tafel

In ‘alcoholvrij’ bier zit soms toch alcohol

Zwangere vrouwen opgelet: kijk altijd goed op het etiket!

teek

Juni en juli: wees extra alert op tekenbeten

Deze week (22 t/m 26 juni) is de Week van de Teek. Aan het eind van de week kun je een app downloaden, waarmee je kunt zien wat de tekenverwachting is bij jou in de buurt.

Twee vrouwen op een fiets met een banner

Aanvragen Mantelzorgcompliment voor 2020

Ben je of ken je iemand die intensief voor een ander zorgt? Dan kan jij of deze persoon tot en met 15 oktober het Mantelzorgcompliment voor 2020 aanvragen.

spelen met lego

Speelgoed lenen kan bij de speel-o-theek

Wil je eerst speelgoed uitproberen voordat je het koopt voor je kind, of vind je prettig om niet alles zelf aan te schaffen? Leen het speelgoed uit de speel-o-theek.

woningen

Zoek je een huurwoning in Zeist voor je gezin?

In de gemeente Zeist zijn er te weinig sociale huurwoningen om alle woningzoekenden direct aan een woning te kunnen helpen. De meeste mensen moeten een paar jaar wachten op een geschikte woning. Alleen in zeer uitzonderlijke situaties kun je voorrang krijgen. Bijvoorbeeld als je met je minderjarige kinderen dakloos dreigt te worden.

Jongen loopt alleen  op het strand

Coronavirus: Informatie voor ouders, kinderen en jongeren

Hoe kun je het beste omgaan met je kind in deze toch wat onzekere tijd? Wat bespreek je wel en niet? Hieronder vind je enkele links naar pagina's en websites die je verder kunnen helpen.

Vergelijk hulpaanbod